Smoothie gruszkowo-jabłkowe z płatkami owsianymi

Smoothie z dodatkiem płatków owsianych świetnie nadaje się na lekkie szybkie śniadanie lub wartościowa przekąska na drugie. Delikatne w smaku, pełne przypraw korzennych i owoców, które zazwyczaj każdy ma w swoim domu. Dzięki dodatkowi zbóż jest także źródłem m.in. błonnika, witamin z grupy B i dobrej mieszanki aminokwasów.

Składniki (2 porcje)
-1/2 szkl. płatków owsianych
-1 szkl. naturalnego jogurtu greckiego
-1 dojrzała gruszka
-1 jabłko
-1/4 szkl. mleka
-1/4 łyżeczki cynamonu
-szczypta gałki muszkatołowej
-1 szkl. kostek lodu

Przygotowanie
Gruszkę i jabłko umyć, obrać i pokroić w kawałki. Zblendować z kostkami lodu, mlekiem, jogurtem i korzeniami.

Wartość energetyczna (1 porcja)
Energia: 322,1 kcal
Tłuszcz: 12,6g
Białko: 9,9g
Węglowodany: 38,7g




Komentarze

  1. Mocno jesienne smoothie. Lubię dodatek płatków owsianych w takich koktajlach. Z powodzeniem mogą zastąpić drugie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty